Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.S:t Olofs!

InspirationPosted by Eva-Lena Mon, August 13, 2012 08:15:14
Stuga och stuga, det var ett slott i mina ögon. Min väninnas ställe i Medelpad. En gammal prästgård och senare värdshus och vandrarhem och café. Ett sånt här ställe har ju potential att bli vad som helst och det är en ynnest och fröjd för både ögon och själ att vandra runt och andas historia.

Paret har gjort enastående jobb med mycket och mycket återstår också men som de säger det får ta den tid det tar med tanke på att de bara vistas där på sommaren. Jag tycker det är rätt inställning och enligt mitt sätt att se på det så är det kanske inte så viktigt att rusta precis överallt utan mer bevara och återställa och bara bibehålla utan förfall. Det måste ju finnas tid att njuta när man är där också.

Själva huset är på 450kvm med fantastiska rum med 3 meters takhöjd även på övervåningen. Anexet där vi gäster sov är 350kvm fördelat på 8 dubbelrum och med toa och dusch på rummet. Samt en del mindre rum, kök och ett super stort sällskapsrum. Lagårn är på 350 kvm. Det finns även 2 större gäststugor på gården.

Här kommer många bilder från Sankt Olofs i Borgsjöbyn.

Fönstret längst till vänster bodde jag.

Ett valv med tjock dörr där kyrkböckerna förvarades

Fotografinnan själv

Trevlig måndag!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mona Mon, August 13, 2012 19:10:38

Oj vilket hus! Många fina vinklar och vrår. Måste vara härligt att ha ett sånt. Men sen är det ju det där med städning, det tänkte jag också på! Men man använder kanske inte alla rum. Det blir inte så smutsigt om det bara står till fint!!

Posted by Mobergskan Mon, August 13, 2012 08:45:49

Jisses va mycke å städa!!!! Pust!! ;)) Men som sagt..... potential!!!