Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.Evighetsmaskiner!

GammeldagsPosted by Eva-Lena Wed, April 18, 2012 14:46:45
På mitt gamla skrivbord har det samlats saker som användes före datorns tid kan man väl säga. Och jag tycker faktiskt att de är snyggare än datorn. Svarta och urläcker design och det är rejäla grejer, de gick inte sönder i första taget, ja men de är ju hel även nu även om tekniken sprungit om och telefonen är obrukbar. Datorn håller väl om man har tur ett par år.

Räknemaskinen är ju jättecharmig och den kan man räkna på och rätt blir det också.

Hålslagaren funkar också hur bra som helst, men det roligaste med den är väl den väl utförliga bruksanvisningen.

Telefonen är ju jättekul och ringer energiskt när man vevar på veven. Tänk vår dotter som är född på 80 talet har aldrig ringt på en telefon med ringskiva och vårt barnbarn som är född efter millennieskiftet har aldrig sett en telefon med lur liksom. Istället säger han; - Farmor, kan vi inte ladda hem ett nytt spel på din telefon? Men han tycker att det är minst lika roligt att veva och trycka ringa på dessa, viktigt att han får känna och prova och se hur det funkade förr tycker jag.

Märkligt hur det har blivit.

Varma kramar från mig!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by annas idéer Thu, April 19, 2012 21:05:30

Ja, visst är de härliga de där gamla maskinerna av olika slag! Rejäla och snygga!

Kram Anna

Posted by Mona Wed, April 18, 2012 15:15:58

Eva-Lena om den telefonen fanns i ditt hus när du flyttade dit så har jag den som hörde till. Einar och jag ringde till varandra på dom. Vi hade en ledning genom skogen!!

det blev billigare så!