Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.Växtkraft!

VårPosted by Eva-Lena Wed, February 22, 2012 11:42:30

Min långa dag i stan igår var för att min bil var inne på service och i väntetiden ingick lånebil så jag passade på att åka runt på en massa ärenden och flanera i affärer.

Nu så står de överallt och jag bara njuter, våren har definitivt kommit in i huset. Jag pratar om årets pelargonsticklingar. Jag tog en sväng till Plantagen och dom hade fått hem massor av sticklingar och billigt 5st för 59kr. Korgen blev förstås proppfull.

Här står de på rad i kakformar.

Jag har planterat om alla och jag gillar att sätta de små krukorna i lite oväntade behållare. Med lite vaxat papper kan man sätta i vad som helst. På Hedvigs trädgård i Gävle kan man köpa både vitt och brunt vaxat papper i tvåmeters rullar.

I mitt stora ljushus har några fått flytta in.

Har man inte plats fönstren får man råda bot. I fönstren står mina övervintrade som ska väckas till liv.

I stora skålen på bordet har jag mattrasor som jag hittade på loppis, dom ska det virkas av.

Vi i tjejgänget planerar en tur i april till Torsåker och Bergabackens pelargonmuseum där har vi varit förr och det är en fröjd för både ögat och sinnet och massor av sticklingar att frossa i.

Vårliga häsningar från mig!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mona Thu, February 23, 2012 12:18:26

Det är härligt med pelargoner. Jag har inte tagit in mina än, men det kanske är dags nu. Får väl först kolla om dom överlevt vintern, det är inte jag som vattnat dom. Pelargonmusèet är fanastiskt att gå runt i.