Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.Receptet!

LavendelPosted by Eva-Lena Fri, May 27, 2011 14:49:26

Här kommer det utlovade receptet på dom goda lavendelskorporna. Jag har använt vanlig torkad lavendel och blandat i som den är om man vill ha en intensivare smak av lavendel kan man stöta lavendeln med lite av sockret eller använda lavendelsocker. Man får prova sig fram. Det här receptet innehåller inget smör så skorporna håller väldigt länge.

Lavendelskorpor med choklad

2dl sötmandel

2 ägg

2dl socker

0,5dl torkad lavendel

1tsk salt

4dl vetemjöl

1tsk bakpulver

100gr mörk choklad

1 äggvita till pensling

Gör så här:

Mal 1/3del av mandeln fint, hacka resten grovt. Blanda mandel, ägg, socker, salt och lavendel. Tillsätt 3dl av mjölet blandat med bakpulvret. Blanda väl! Grovhacka och tillsätt chokladen. Blanda i resten av mjölet lite i taget, degen ska bli ganska fast. Forma till 3 rullar och lägg på plåt platta till rullarna och pensla med äggvitan. Grädda i 175grader 15-20minuter. Ta ut plåten och skär och sära på bitarna. Låt svalna något. Torka skorporna med ugnsluckan på glänt i 100grader i 40-50 minuter.

Lycka till!

Vill man inte baka själv kan man komma till Lavendel & Lantliv och köpa sig en påse!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ewa Mon, May 30, 2011 18:57:56

helt underbara skorpor kommer in och köper lavendel en dag