Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.



Recept!

JulPosted by Eva-Lena Fri, December 16, 2011 12:32:23

Jag har fått önskemål på facebook om receptet på vörtbrödet så här kommer det.

2 pkt jäst

2 flaskor (33cl) porteröl

1 flaska (33cl) julmust

100gr smör

2dl russin

1msk malda pomeransskal

1msk malen kryddnejlika

1msk malen ingefära

2 dl mörk sirap

3 dl rågsikt

2tsk salt

1,7kg vetemjöl special

Pensla med kallt kokt starkt kaffe med lite sirap i för glans och att för hindra hård skorpa.

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i ölen och musten värm till 37 grader. BLanda med jästen och häll i resten av ingridienserna. Kör med maskinen tills det släpper. Låt jäsa i 45 minuter. Knåda degen gör 4 limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skär skåror och låt jäsa i 45 minuter till. Pensla med kaffeblandningen och grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 60 minuter. Pensla igen.

Lycka till!

Måste visa min bloggkompis som alltid ska vara med så fort jag sätter mig vid datorn.

Här kommer många bilder på vårat gohjärta Agnes!

Trevlig helg!

  • Comments(0)//blog.lavendelolantliv.se/#post260