Lavendel & Lantliv

Lavendel & Lantliv

Välkommen till min blogg

Här läser du om allt ifrån vardagliga reflektioner till väntade och oväntade händelser med fix och trix hemma och borta.Blogghörna!

GammeldagsPosted by Eva-Lena Tue, September 06, 2011 09:16:41

Nu så har jag grejat klart med skrivbordet som jag hittade på kuriosaaffärn. Det har nu tagit plats i vardagsrummet och himmel va bra det blev och super att sitta i vardagsrummet där kanske den andra hälften befinner sig om kvällarna. Tidigare har jag suttit i köket eller i arbetsrummet men det är så tråkigt.

Jag har inte målat den fina skinnytan på mitten det blev väldigt snyggt tycker jag och med en gammal skrivmaskin, skrivdon i silver och en riktigt gammal griffeltavla så blev det fint men pricken över i blev nog den blanka råa lampan, det är väl det jag gillar att blanda lite gammalt, hemtrevligt och något oväntat mordernt.

Kolla vad vi hittade på vinden när vi renoverade. Gamla skolböcker, de är från 1917 som något barn har skrivit med fin snirklig stil.

Vackra bilder!

Katekesen som barnen var tvungen att kunna utantill och när man håller i den kan man känna att den är förknippad med mycket ångest. Jordbruksbok för pojkar, ja tänk vad skulle lära sig förr.

Det härligaste är att se alla bläckplumpar som hamnat lite olyckligt i böckerna.

Har funderingar på att skänka några böcker till Hagsta gamla skola där byamännen har gjort så fint och bevarat många gamla saker, jag antar att de här böckerna har använts där av barnen på "Björklunda" som är det gamla namnet på stället där vi bor på i Hagsta.

Idag blir det stövlar på under hundpromenaden!

  • Comments(1)//blog.lavendelolantliv.se/#post174